18 mars 2016
19:00

AIK FF P03 U

Referat: BP P03-2 - AIK FF P03 U

Första träningsmatchen i helgens träningsläger var en 11-manna mot AIK P03-U. Spelmässigt en jämn match där båda lagen stundtals visar upp fint spel. AIK är mer effektiva och har mer distinkta avlut när de kommer i sina lägen, inget plottrande med bollen utan säkra avslut som är otagbara för vår målvakt. När vi kommer i liknande lägen skjuter vi antingen mitt på målvakten eller utanför. AIK är även tuffare i närkamperna och vinner fler än vi gör. O-1 i paus hade lika gärna kunnat vara 1-1 eller 2-1. Även i försvaret plottrar vi för mycket med bollen och spelar in bollen rakt in i mitten där AIK kan snappa upp den. Minst två av deras tre mål är bollar de snappar upp från våra misstag snarare än väluppbygda anfall. Vårt kvitteringsmål till 1-1 är en perfekt slagen hörna och en klockren nick i mål. I andra halvlek springer vi för mycket med bollen istället för att låta bollen göra jobbet. När vi låter bollen gå kommer vi oftast mycket längre och snabbare fram. Vi behöver fortsätta träna vårt passningsspel och även vara fokuserade i avsluten på träning, mer distinkt och mindre knorr.